ONZE WERKWIJZE

werkwijze-1-eerste-consult

Eerste consult

Het eerste consult dient om een analyse te maken van het gebit en te bepalen of er een behandelnoodzaak is. Er wordt ingegaan op de hulpvraag en de persoonlijke wensen van de patiënt.

Indien er wordt besloten tot orthodontische behandeling, wordt er een afspraak gemaakt voor uitgebreid onderzoek en het bespreken van het behandelplan.

Uitgebreid onderzoek

Tijdens het uitgebreid onderzoek wordt het volledige gebit in kaart gebracht door het maken van (röntgen)foto’s, afdrukken en 3D scans van het gebit. Met deze informatie zal de orthodontist een definitief behandelplan voor u opstellen, wat bij de volgende afspraak met u wordt besproken.

Bespreking behandelplan

In een derde afspraak bespreken we het behandelplan en zal uw gebitssituatie worden toegelicht. Vervolgens wordt uitleg gegeven over de mogelijkheden om het gebit te corrigeren met de meest geschikte soort beugel(s). Er wordt een inschatting gemaakt voor de behandelduur en de verwachte kosten van de behandeling.

Orthodontische behandeling

Na het bespreken van het behandelplan wordt de beugel geplaatst. Om de voortgang van uw behandeling in de gaten te houden wordt u gemiddeld om de maand gevraagd terug te komen voor controle van de beugel.

Tijdens orthodontische behandeling is het extra belangrijk om het gebit gezond te houden. Onze mondhygiënist geeft u hiervoor persoonlijke adviezen en instructies.

werkwijze-4-orthodontische-behandeling

Start typing and press Enter to search