PIJNKLACHTEN & FAQ

Pijn tijdens het dragen van de beugel?

Oplossing: de beugel even niet dragen en bellen voor een spoedafspraak om de beugel te laten controleren.

Beugel stuk?

Oplossing: de beugel even niet dragen en bellen voor een spoedafspraak om de beugel te laten controleren. Indien de gipsen modellen zijn meegeven, graag meenemen voor eventuele reparatie.

Past de beugel niet meer?

Oplossing: de beugel even niet dragen en bellen voor een spoedafspraak om de beugel te laten controleren en eventueel aan te passen.

Pijn aan de tanden na het plaatsen van de vaste beugel?

Oplossing: afwachten een paar dagen. De pijn moet na een paar dagen minder worden. Indien het te pijnlijk is kan er een paracetamol gebruikt worden.

Draaduiteinde is te lang of en steekt in de wang

Oplossing: bellen voor een spoedafspraak en langskomen om het draad af te knippen. Indien dit niet mogelijk is dan met een nagelschaartje het draaduiteinde afknippen.

Draad uit de brackets of buis

Oplossing: bellen voor een spoedafspraak en langskomen om het draad terug te plaatsen. Indien dit niet gebeurt,kunnen de tanden verkeerd gaan bewegen en zal de behandeling worden vertraagd.

Losse bracket (slotje)

Oplossing: bellen voor advies. Er kan besloten worden om een spoedafspraak te maken om het slotje opnieuw te laten plakken of om het slotje bij de eerstvolgende afspraak te laten plakken.

Losse band

Oplossing: bellen voor een spoedafspraak en langskomen om de band terug te plaatsen. Graag indien nog aanwezig de oude band meenemen.

Elastiekje los

Oplossing: bellen voor een spoedafspraak en langskomen om een nieuw elastiekje te plaatsen. Indien dit niet gebeurt,kunnen de tanden verkeerd gaan bewegen en zal de behandeling worden vertraagd.

Spoed

Alleen voor dringende, spoedeisende hulp buiten onze openingstijden kunt u bellen met de dienstdoende orthodontist op telnr. 010-4517400.

Tussen 17:00 en 09:00 uur en in het weekend dient u contact op te nemen met Tandartsenpost010 in het Erasmus MC telnr. 010-4552155.

Start typing and press Enter to search