BEUGELS

Plaatapparatuur

Dit is een uitneembare beugel die de patiënt zelf in en uit kan doen. Door klemmetjes aan de kiezen wordt de beugel aan de tand vastgeklikt. Verder kunnen er veertjes in verwerkt zijn om de tanden te verplaatsen.

Hyrax(spin)

Een hyrax is een vaste beugel voor de bovenkaak met een schroef in het midden. Deze beugel wordt met behulp van banden aan de kiezen bevestigd. Door aan de schroef te draaien wordt de bovenkaak verbreed.

Invisalign

Deze beugel is geheel onzichtbaar tijdens het gebruik. Het bestaat uit een sterke transparante kunststof hoes die alleen over de tanden gaat. Door elke keer een andere hoes te gebruiken die net iets anders is gemaakt kunnen de tanden op deze manier gaan schuiven naar de gewenste positie. Deze beugel is niet in alle gevallen mogelijk. Lees meer op onze speciale Invisalign pagina.

Activator Apparatuur (Blokbeugel)

Deze beugels dienen ervoor om de groei van de onderkaak kaakrelatie te stimuleren tijdens de groei van kinderen. Deze beugels zijn uitneembaar.

– T-appliance

– Twin-blok

Vaste apparatuur met metalen brackets

Deze beugel wordt ook wel de slotjesbeugel genoemd. Deze beugel is gemaakt om individuele tanden te kunnen verschuiven.

Vaste apparatuur met keramische brackets

Deze beugel heeft dezelfde werking als de standaard brackets, maar zijn gemaakt van keramiek. Voordeel hiervan is dat de beugel tandkleurig is en daardoor minder zichtbaar dan de standaard metalen slotjes beugel.

Start typing and press Enter to search